|
norbiQue
|
 |
« : Luty 22, 2008, 12:00:13 » |
|
co warto, a czego nie warto w Murzasichlu! choc tego przecie nie wiele.... ale zawsze bedac w Murzasichlu, cos warto zobaczyc! co polecacie, proponujecie?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 01:19:53 wysłane przez norbert »
|
|
|
|
|
|
krk
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 11, 2008, 11:42:15 » |
|
Wrazenia z 'restauracji' "U Studniara" Jedno jest pewne: nigdy wiecej tam nie pojdziemy. Nigdy. Dlaczego? W jeden wieczor (ktory mial byc mily): pare razy pomylono nasze zamowienie, parokrotnie musielismy przypominac o czyms co zostalo zamowione a jakos nie potrafilo dotrzec na stol - mimo ze Pani kelnerka wszystko sobie spisala na karteczce, nastepnie (juz po 40 min) zaczely pojawiac sie nasze dania... Oczywiscie najpierw dostawalismy drugie dania "no bo sie w kuchni pomylilo"; oczywiscie nie dostalismy calego zamowienia na raz a kazdy po kolei tak, ze na raz jadla tylko jedna osoba i gdy juz mocno zdenerwowani oczekiwaniem na jedno z dan (ok 1 godziny!) powiedzielismy ze juz rezygnujemy i prosimy o rachunek, to zamiast rachunku po nastepnych 10 minutach dostalismy to wlasnie danie.... Potem jeszcze tylko 15 minut czekania na wydanie reszty i juz szczesliwi ze w koncu udalo sie zakonczyc ten BARDZO przykry wieczor myslelismy ze bedziemy mogli o Studniarze zapomniec na zawsze... Niestety. Dwie z trzech osob ktore tam cos zjadly odplacily ta "przyjemnosc" w dlugich i niezbyt milych sesjach w WC... Sami ocenicie czy warto sie skusic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gerlach7
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-1
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 29, 2008, 06:40:18 » |
|
Jeśli dobrze zjeść, to w Małym Cichym. Na samym końcu tej wsi (kilka km od Murzasichla) jest karczma, a właściwie szałas Koszysta. Można tam tanio i dobrze zjeść. Serwują prawdziwe domowe obiadki. Na uwagę zasługują dania dnia, nie dość, że pysze, to jeszcze w dobrej cenie. Za dwudaniowy obiad z kompotem zapłacimy 12-15zł. Położenie karczmy również jest nadzwyczajne. Rozciągają się stąd wspaniałe widoki na Tatry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba_pati
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 30, 2008, 11:21:44 » |
|
Idąc lasem z Murzasichle od strony ulice Stary Bór można dojść do cudownej kawiarni. Tania pyszne desery. Lokal ma w sobie dożo romantyzmu. Obsługa równie miła. Polecamy. Zwłaszcza na romantyczne wieczory we dwoje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olap
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 01, 2008, 11:08:16 » |
|
A coś wiecej na temat tej kawiarni? Jak się nazywa?  Rozumiem, że idąc w kierunku Małego Cichego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kacha
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 08, 2009, 08:39:23 » |
|
Witam serdecznie, skuszona wspanałym opisem Szałasu po Koszystą w Małym Cichym, wybrałam sie do niego na obiadek ze znajmomymi, niestety czekało na nas tylko rozczarowanie. Ceny na poziomie normalnym, jedynie co bylo domowe to surówka z marchewki i kompot. Podano nam nieświeżą kaszankę, kórej nie dało sie zjeść. Zamówiliśmy też szaszłyki, byłam przekonana że są z piersi kurczaka (wszystko wyglądało nawet smacznie) ale do tej pory nie wiem co jadłam, dziwnie miekkie mięso chyba, nie wiem czy nie była jakaś kiełbasa, może baranina??? w środku jedynie cebula, lub kawałki tego czegoś ale tłustego na dodatek. Frytki też były odleżane i ziemniaki. Wiecej nie bede opisywać bo nie ma sensu. W każdym bądź razie pozostał mi niesmak po tym miejscu i szkoda mi było ze zaprosiłam bliskie mi do tego baru, bo zostały po nim złe humory i tylko żałuje że wydaliśmy tam pieniądze. Proszę uważać na to miejsce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alicja
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-1
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 29, 2009, 10:28:46 » |
|
Polecamy wiele atrakcji ponieważ to przecież centrum Tatr a do tego blisko Zakopanego. Przebywając np. w ośrodku Krywań" masz okazję codziennie robić coś ciekawego. Odbywają się tam prelekcje regionalne z degustacją potraw góralskich oraz z opowieściami o rejonie, tradycjach oraz atrakcjach turystycznych, codziennie organizowane są wycieczki np. spływ Dunajcem, Słowacja, Dolina Kościeliska, oraz bezpłatna wycieczka zwiedzanie Zakopanego i okolic.Free!!!!!!!!!!!!!!!!! Polecam jeżeli nie wiesz co ze sobą zrobić codziennie masz propozycję spędzania wolnego czasu. Dodatkowo codziennie rehabilitant proponuje super zabiegi:masaże bioptro, krioterapię oraz laset. Polecam! Alicja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|